Wat doe ik?

Elke werkzaamheid die u afleidt van uw corebusiness verdient uitbesteding. Steeds meer ZZP-ers of MKB bedrijven zien dit in en besparen tijd door uitbesteding van hun administratie.

Wat kan ik voor u doen?

Administraties /jaarverslagen en aangiften

Met mijn jarenlange ervaring in het begeleiden van (startende) ondernemers, opzetten van administraties, het verzorgen van aangiften omzetbelasting, inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting zal ik in samenwerking met de klant of ondernemer de noodzakelijke gegevens verwerken tot één geheel.
Uit deze verwerkte administratie is het dan mogelijk om het jaarverslag en benodigde aangiften op te stellen. Daarnaast kan ik u ook helpen met fiscale vragen die u heeft. Indien een vraag buiten mijn kennisgebied ligt kan ik een specialist voor u benaderen.

Interim werkzaamheden

Door onvoorziene omstandigheden binnen uw bedrijf kan het een keer voorkomen dat, voor korte of langere tijd,  de bovengenoemde administratieve werkzaamheden  niet uitgevoerd kunnen worden. Uiteraard kan ik u  hiermee helpen.
Neem gerust even contact met mij op zodat wij in een persoonlijk gesprek kunnen bepalen wat ik voor u kan doen.

Cliënten

Ik zal mij in eerste instantie richten op de ZZP-er omdat ik denk dat deze ondernemers niet zitten te wachten op administratieve werkzaamheden. Zij willen graag daarmee bezig zijn waar ze goed in zijn. Uiteraard zijn ook andere samenwerkingsverbanden zoals; Vennootschap onder Firma / Maatschappen en Besloten Vennootschappen welkom als klant.

Administratie

De opzet van de administratie is bij iedere ondernemer net iets anders en naast de wettelijke vereiste onderdelen afhankelijk van de persoonlijke wensen van de klant. Het is dus maatwerk en op de activiteit van de onderneming gericht.

Het verwerken van de bedrijfsadministratie kan door mij geheel of gedeeltelijk worden verzorgt.
De klant kan natuurlijk ook zelf zijn dagelijkse administratie verwerken waardoor hij een eerste inzicht blijft behouden. Ik zal dan tussentijds of bij het jaarwerk de boekingen controleren en de afsluitende boekingen zoals afschrijvingen e.d. verwerken.
Uiteraard kunt u gedurende het jaar altijd bij mij terecht voor vragen over de administratie.

De administratie verwerken kan zowel bij de klant op kantoor als op mijn kantoor in De Meern. In principe werk ik met het boekhoudprogramma “Snelstart”. Echter als u over een ander programma beschikt kan ik dat ook gebruiken. Bij mij staat voorop dat u als ondernemer zich prettig moet voelen met het boekhoudprogramma. Indien inloggen vanuit mijn eigen kantoor in uw programma tot de mogelijkheden behoort maak ik daar graag gebruik van.

Rapportages en jaarverslag

Naast het verzorgen van het jaarverslag wordt door veel ondernemers periodiek (per maand of per kwartaal) een rapportage verzocht.  De ondernemer krijgt door dit overzicht tijdig inzicht in de financiële mogelijkheden van zijn of haar onderneming.

Loonadministratie

Het verlonen van werknemers is een specialisme waar ik helaas niet in thuis ben. In overleg met de klant wordt de gehele loonadministratie uitbesteed bij een derde partij.
Uiteraard blijf ik wel uw contactpersoon in deze materie.

Fiscale aangiften en overige verplichtingen

Naast de eerder genoemde administratieve diensten verzorg ik ook uw:

 • Aangifte loonheffingen (per maand) (via derden, zie hiervoor kopje loonadministratie)
 • Aangifte omzetbelasting (per maand, per kwartaal, per jaar)
  •  tevens het op elektronische wijze insturen van suppletie aangiften omzetbelasting
 • Aangifte inkomstenbelasting (1x per jaar)
  • particulieren
  • ondernemers en Directeur Groot Aandeelhouders (DGA)
  • verzoek om middeling van inkomen bij sterk wisselende belastbare inkomens.
 • Aangifte vennootschapsbelasting (1x per jaar)
  • vennootschappen
  • opstellen van Notulen van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA)
  • opstellen en publiceren (bij de KvK) van het publicatieverslag
 • Aangifte dividendbelasting
  • opstellen van het besluit tot uitkering van dividend
  • uitvoeren van de (verplichte) dividendtoets
  • opstellen en indienen van de aangifte dividendbelasting